povratak

Dogovor o nastavku isporuke plina Petrokemiji

Zagreb, 7. travnja 2017. – U Vladi Republike Hrvatske danas je održan sastanak Premijera Plenkovića, predsjednika uprave Petrokemije Đure Popijača, ministra državne imovine Gorana Marića i predsjednika uprave PPD-a Pavla Vujnovca.
 
Dogovoreno je kako će PPD ponovno pokrenuti isporuku plina Petrokemiji, kako bi se nastavila proizvodnja i umanjila potencijalna dugoročna šteta koju bi Petrokemiji mogao uzrokovati prestanak isporuke. PPD je time još jednom pokazao da je konstruktivan partner Petrokemiji, svjestan njezine važnosti i značenja. Smatramo kako je osobito važno zadržati radna mjesta te pokrenuti tehnološki i poslovni razvoj Petrokemije. 
 
I  proteklih je godina Prvo plinarsko društvo  poduzimalo  velike napore da se proizvodnja Petrokemije održi te smo zajedno s upravama Petrokemije pokušavali pronaći kompromisna rješenja u korist Petrokemije kojima smo bitno pozitivno utjecali na financijsku situaciju te tvrtke. 
 
Međutim, kao privatna tvrtka,  u statusu smo najvećeg vjerovnika Petrokemije s najvećom razinom nepodmirenoga duga i najvećom razinom rizika budućega poslovanja. Stoga je nastavak trenutačne situacije dugoročno neodrživ.  
 
Od Vlasnika i uprave Petrokemije očekujemo brze i konkretne poteze koji će situaciju rješavati na dobrobit Petrokemije i dobavljača.
 
"U ovom trenutku smo dali vremena vlasniku Petrokemije kako bi u narednom periodu iznašli rješenje koje će stabilizirati poslovanje Petrokemije, a PPD kao partnera ne izložiti većim rizicima." zaključio je predsjednik uprave PPD-a na konferenciji za medije u Vladi RH. 
 
 
 
plinko