povratak

LUKA PLOČE D.D. POKRENULA POSTUPAK UTVRĐIVANJA KOLEKTIVNOG VIŠKA RADNIKA

Uprava tvrtke Luka Ploče d.d. okončala je postupak savjetovanja s Radničkim vijećem o utvrđivanju viška radnika. Pribavljene su sve potrebne suglasnosti te je započeo postupak otkazivanja ugovora o radu za 41-nog radnika.

Ploče, 15. prosinca 2020. – Uprava tvrtke Luka Ploče d.d. okončala je postupak savjetovanja s Radničkim vijećem o utvrđivanju viška radnika. Pribavljene su sve potrebne suglasnosti te je započeo postupak otkazivanja ugovora o radu za 41-nog radnika.
 
Značajno smanjen obujam poslovanja uslijed gospodarskih i lokacijskih uvjeta (gašenje partnera iz BiH) te izvanredne situacije uzrokovane pandemijom Covid-19, iziskuje smanjenje troškova poslovanja i provođenje organizacijskih promjena radi usklađivanja broja radnika sa strukturom i veličinom poslovne aktivnosti društva. Organizaciju društva i broj radnika potrebno je prilagoditi novim uvjetima, stoga je poslodavac prisiljen pristupiti racionalizaciji troškova i smanjenju broja izvršitelja kako bi stvorio uvjete za financijsku likvidnost daljnjeg poslovanja društva.
 
Sa socijalnim partnerima i radnicima uprava Luke Ploče komunicira redovno i konstruktivno. Zahvaljujući takvom pristupu osigurano je pozitivno ozračje i visoka razina suglasnosti u postupku otkazivanja ugovora o radu.
 
Proces smanjenja broja radnika bit će okončan u roku 4 mjeseca.
 
Poslodavac je odlučio primijeniti stimulativni način obračuna otpremnina.
plinko