Prvo plinarsko društvo je privatna hrvatska tvrtka iz Vukovara koja se bavi uvozom, prodajom, opskrbom i distribucijom prirodnoga plina. PPD ima sjedište u Hrvatskoj, a tvrtke u Švicarskoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji iz kojih posluje diljem Europe.

Naša suradnja sa snažnim međunarodnim partnerima hrvatskom tržištu donosi sigurnost i pouzdanost isporuke plina. Osiguranim skladišnim kapacitetima za plin u Hrvatskoj i u inozemstvu jamčimo potrebne količine plina u svakom trenutku.

Suradnju sa svim našim partnerima temeljimo na poštenju i kvaliteti, težeći dugoročnim odnosima. U svakodnevnom radu njegujemo neposrednost i pristupačnost, a ulaganjem u znanje svojih zaposlenika razvijamo stručnjake koji svojim idejama čine PPD jednom od najjačih tvrtki u regiji.

 


PPD je tvrtka u vlasništvu Energia naturalis (ENNA) grupe koja vrši upravljačku ulogu 20-tak društava unutar grupe. Karakterizira ju široki spektar poslovanja – od distribucije i opskrbe plinom, obnovljivih izvora energije, trgovine naftnim derivatima, od informacijskih i komunikacijskih tehnologija preko investicijskih projekata do transporta.

Grupa je u Luci Ploče dovršila prvu fazu izgradnje terminala za ukapljeni naftni plin (koji u daljnje faze izgradnje i djelovanja ulazi kao ATT - Adriatic tank terminal.

Poslovni sustav Energia naturalis jedna je od najbrže rastućih kompanija u Hrvatskoj i regiji. Ona je s lukom, željeznicom i skladištima vrlo ozbiljan, integrirani logistički operator jedinstven u regiji. ENNA je i jedan od vodećih investitora u regiji.

Energia naturalis teži biti generator znanja, inovativnosti i razvoja u Hrvatskoj i regiji.
Prirodni plin uvozimo na oba hrvatska interkonektora (Rogatec i Drávaszerdahely).

plinko