Hr / Eng

ENNA ESCO dovršila energetsku obnovu Policijske akademije u Zagrebu

Krajem 2018. godine tvrtka ENNA ESCO, u sastavu Energia naturalis grupe, dovršila je energetsku obnovu Policijske akademije u Zagrebu.

07.01.2019.
Zagreb, prosinac 2018. - Krajem 2018. godine tvrtka ENNA ESCO, u sastavu Energia naturalis grupe, dovršila je energetsku obnovu Policijske akademije u Zagrebu. Obnova je započela u travnju 2018. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 64 milijuna kuna dok je projektirana godišnja ušteda na energentima nakon obnove 2,3 milijuna kn.
 
Energetski su obnovljena 4 paviljona, srednja škola, skladište, radionica i 2 porte.
 
Na Paviljonima 1, 2 i 3 izvedene su nove ovojnica zgrada te je zamijenjena stolarija.
Paviljon 4  tkđ je dobio novu ovojnicu zgrade i novi krov te su zamijenjena  stakla na postojećeoj stolariji. Srednja škola, kao i radionica, skladište i Porta 2 dobile su novu ovojnicu, stolariju i novi  krov dok su na Porti 1 zamijenjeni krov i stolarija.
Potpuno je izmijenjen sustav toplovoda od kotlovnice do pojedinih objekata te su u kotlovnicu  postavljeni novi učinkovitiji kotlovi i instalirane  dizalice topline za potrebe grijanja i hlađenja.
Izvedena je nova trafostanica za opskrbu električnom energijom.
 
Projekt je ostvaren u sklopu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora, kojeg provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je osigurao nešto više od 19 milijuna kuna. Ostatak sredstava, više od 45 milijuna kuna, osiguravala je tvrtka ENNA ESCO.
 
Ulaganje tvrtke ENNA ESCO vraćat će se sljedećih 14 godina iz ušteda na energentima.
 
 
PPD logo