Hr / Eng

ENNA/PPD grupa pridružila se EU klimatskom paktu

Vlastitim pozitivnim djelovanjem i malom promjenom u svakodnevnom životu možemo inspirirati druge da učine isto te zajedno smanjiti utjecaj klimatskih promjena, s jednim ciljem – očuvanja jedinog planeta koji imamo.

29.06.2021.

Zagreb, 30. lipnja 2021. - Kao Grupacija koja već ulaže napore da bi pridonijela održivom razvoju zajednice i očuvanju okoliša, ENNA /PPD grupa odlučila je podržati inicijativu EU Climate Pact koja je jučer predstavljena u 27 zemalja članica EU-a.


Njezin je cilj osvijestiti građane o globalnom problemu klimatskih promjena i potaknuti svakoga od nas da pruži svoj – mali ili veliki – doprinos kako bismo osigurali bolju budućnost našeg planeta.
Zato smo pozvali naše zaposlenike da se pridruže Climate Pactu tako da odaberu način na koji osobno mogu pomoći očuvanju okoliša. Primjerice, mogu odlučiti da će više hodati i biciklirati, jesti više sezonskih namirnica ili manje mesa, smanjiti količinu hrane koju bacaju, kupovati manje odjeće ili rabljenu odjeću, letjeti rjeđe, češće popravljati stare stvari umjesto kupovati nove ili na druge načine smanjiti svoj ugljični otisak. Sudjelovanje je na dobrovoljnoj osnovi, a izbor je osoban i svaki doprinos se broji! 😊


ENNA & PPD Grupa nastavit će poslovati odgovorno te služiti zajednici u kojoj živimo i djelujemo, ponosni što se možemo osloniti na sve naše zaposlenike koji su i dosad uključivanjem u razne korporativne aktivnosti dijelili posvećenost održivom razvoju.
Vlastitim pozitivnim djelovanjem i malom promjenom u svakodnevnom životu možemo inspirirati druge da učine isto te zajedno smanjiti utjecaj klimatskih promjena, s jednim ciljem – očuvanja jedinog planeta koji imamo.

Europski klimatski pakt je inicijativa koju je na razini EU pokrenula Europska komisija (EK) u prosincu 2020., a kojom poziva građane, zajednice i organizacije da se angažiraju u borbi protiv klimatskih promjena i izgradnji zelenije Europe te osiguranja bolje budućnost našeg planeta.


Na platformi Klimatskog pakta "Count us in" svaki pojedinac može odabrati između 16 različitih obećanja i tako unošenjem promjene u svoj svakodnevni život pridonijeti borbi protiv klimatskih promjena. 
Već s prvim danom predstavljanja ove platforme 16 kompanija koje posluju u Hrvatskoj prepoznalo je i odlučilo pružiti podršku Europskom klimatskom paktu, pozivajući gotovo 40.000 svojih zaposlenika da odaberu aktivnost kojom oni mogu dati svoj mali ili veliki doprinos.


Europski klimatski pakt podržali su A1 Hrvatska, Allianz, AZ fond, Badel 1862, ENNA/PPD Grupa, Ernst & Young, Fortenova Grupa, Grawe, HEINEKEN Hrvatska, Hrvatski Telekom, IKEA Hrvatska, Infobip, Labud, Nexe, Podravka i Telemach.

PPD logo