Hr / Eng

HEP Plin preuzeo tvrtke PPD-Distribucija plina i PPD-Opskrba kućanstva

U Zagrebu je potpisan ugovor kojim HEP plin d.o.o. Osijek preuzima tvrtke PPD distribucija plina d.o.o. i PPD opskrba kućanstava d.o.o. Rezultat je to postupka u kojem se posebno vodilo računa o socijalnom aspektu preuzimanja.

17.03.2020.
Zagreb, 17. Ožujka 2020. - Danas je u Zagrebu potpisan ugovor kojim HEP plin d.o.o. Osijek preuzima tvrtke PPD distribucija plina d.o.o. i PPD opskrba kućanstava d.o.o. Rezultat je to postupka u kojem se posebno vodilo računa o socijalnom aspektu preuzimanja. Ovaj je izazovan proces trajao nekoliko mjeseci. Nakon neobvezujućih ponuda zainteresiranih partnera obavljena je dubinska analiza tvrtki, poslije koje su pristigle i obvezujuće ponude, a zatim je održano i nadmetanje na kojem je odabrana najbolja ponuda tvrtke HEP plin d.o.o. Osijek. 
Prilikom potpisivanja Ugovora u preuzimanju, Predsjednik Uprave Energia naturalis grupe, g. Pavao Vujnovac izjavio je kako je okrupnjavanje lokalnih distributera prirodnoga plina nužnost u cijeloj Republici Hrvatskoj zbog osiguravanja bolje tržišne pozicije, optimiziranja troškova održavanja distribucijske mreže i sigurnosti opskrbe prirodnim plinom. PPD je u ove dvije tvrtke ulagao svoje znanje i predanost kako bi svojim korisnicima pružio najbolju moguću uslugu, i to ne samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Naime, nakon punih 17 godina, temeljito smo obnovili i distribucijsku mrežu na području općine Erdut koja nikada nije bila u funkciji, što je doprinijelo podizanju kvalitete života u Osječko-baranjskoj županiji, nastavio je Vujnovac.
„Preuzimanje ove dvije tvrtke nastavak je realizacije strategije HEP grupe, koja je usmjerena daljnjem razvoju plinskog poslovanja te aktivnom sudjelovanju u procesu okrupnjavanja na hrvatskom plinskom tržištu.  Kao jedan od najznačajnijih subjekata na hrvatskom tržištu plina, a na temelju iskustva i polustoljetne tradicije plinskog poslovanja u ovom dijelu Hrvatske, građanima i tvrtkama u Vukovarskoj-srijemskoj županiji možemo jamčiti nastavak sigurne i stabilne usluge opskrbe plinom“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.
 
PPD logo