Hr / Eng

PPD-u Zlatna bilanca za najvećeg privatnog poduzetnika po ukupnom prihodu

Članica uprave PPD-a Ivana Ivančić istaknula je da iza brojki o prihodima PPD-a stoji “fantastičan tim mladih i obrazovanih stručnjaka tvrtke”.

28.06.2024.

Zagreb, 28. lipnja 2024. - U Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade, u četvrtak 27. lipnja 2024. godine, dodjeljene su nagrade Zlatna bilanca najuspješnijim hrvatskim poduzetnicima u 2023. godini. 

Svečanu dodjelu nagrade organizira Fina u partnerstvu s Jutarnjim listom i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. 

Prvo plinarsko društvo dobitnik je Zlatne bilance za najvećeg privatnog poduzetnika po ukupnom prihodu u 2023. godini. Nagradu je preuzela članica uprave PPD-a Ivana Ivančić, koja je istaknula da iza brojki o prihodima PPD-a stoji “fantastičan tim mladih i obrazovanih stručnjaka tvrtke”. 

Dodijeljeno je ukupno 17 nagrada: 11 Zlatnih bilanci najuspješnijim tvrtkama u pojedinim djelatnostima i 5 Zlatnih bilanci za posebne kategorije.

Finini analitičari na temelju godišnjih financijskih izvještaja dolaze do podataka o najuspješnijim tvrtkama. Ove godine analizirano je 156.145 poslovnih subjekata, a u konkurenciju za Zlatnu bilancu ušlo ih je 4.612.

Dobitnici nagrade su najbolje rangirani poduzetnici, prema kriterijima koji pokazuju kako je vođena briga o ulaganjima, podmirenju obveza, visini zaduživanja te efikasnom upravljanju poduzećem. U obzir se uzimaju i broj zaposlenika, ostvarena dobit te kreditna sposobnost.
Sveukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema kreditnom rejtingu u 2023. godini je zagrebačka tvrtka Ingemark koja je ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najbolju tvrtku u kategoriji Informacije i komunikacije.

PPD logo